بازیافت روغن صنعتی از دو جهت زیست محیطی و اقتصادی سبب کاهش هزینه ها و ایجاد فرصت های جدید می شود. با بازیافت روغن صنعتی می توان تا حد بسیاری به حفظ منابع طبیعی، کاهش آلودگی و جلوگیری از زیست تخریب پذیری کمک کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایای اقتصادی بازیافت روغن صنعتی در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مختصری درباره روغن صنعتی
روغن صنعتی نوعی روغن است که برای بهبود عملکرد ماشینآلات، ابزارها، و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این روغن به دلیل خواص خاص خود، مانند روانکاری، کاهش اصطکاک، خنککنندگی و محافظت در برابر خوردگی، در بسیاری از صنایع ضروری است. روغن صنعتی از پالایش نفت خام یا ترکیبات شیمیایی مصنوعی تولید میشود و در انواع مختلفی بسته به کاربرد، موجود است. مزایای استفاده از روغن صنعتی عبارتند از :
تمیزکاری:حذف آلودگیها، رسوبات و ذرات موجود در دستگاهها
خنککنندگی:جذب و دفع گرمای تولیدشده در حین عملکرد دستگاهها و ماشینآلات
پایداری حرارتی و شیمیایی:مقاومت در برابر تغییرات دما و تجزیه شیمیایی در شرایط سخت کاری
روانکاری:کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک ماشینآلات، افزایش عمر آنها و بهبود راندمان کاری
محافظت در برابر خوردگی و زنگزدگی:تشکیل یک لایه محافظ روی سطوح فلزی برای جلوگیری از آسیب ناشی از رطوبت یا مواد شیمیایی
بازیافت روغن صنعتی چیست؟
نکات مهم بسیاری برای نگهداری از روانکار های صنعتی وجود دارد. چرا که روغن صنعتی بعد از گذشت یک مدت کوتاه خاصیت های خود را از دست خواهد داد. با توجه به تجمع آلودگی ها، ترکیبات شیمیایی مضر و از دست دادن خواص اصلی روغن صنعتی روش بازیافت آن بسیار مناسب برای کاهش هزینه های تولید روانکار می باشد.
سیستم بازیافت روانکار صنعتی
برای بازیافت روغن صنعتی ابتدا نیاز است که روغن مصرف شده از صنایع، کارگاه، تعمیرگاه ها جمع آوری می شوند. در مرحله بعدی نیاز است که آلاینده های جامد، فلزات سنگین و آب از روغن صنعتی جدا شوند. برای جداسازی آلاینده ها از فیلتر و سانتریفیوژ ها استفاده می شود. سایر مراحل بازیافت روغن صنعتی عبارتند از:
تصفیه شیمیایی:در این مرحله، از مواد شیمیایی برای حذف ترکیبات مضر و بازگرداندن خواص اولیه روغن استفاده میشود.
فرآیند تقطیر:روغن برای حذف ترکیبات سبک و آلایندههای باقیمانده، تحت فرآیند تقطیر قرار میگیرد. این مرحله مشابه فرآیند پالایش نفت خام است.
افزودن افزودنیها:پس از تصفیه و خالصسازی، به روغن بازیافتی مواد افزودنی برای بهبود عملکرد و خواص آن اضافه میشود.
بستهبندی و استفاده مجدد:روغن بازیافتی در بستهبندیهای مناسب آماده فروش یا استفاده مجدد در صنایع میشود.
ویژگی های بازیافت روانکار
تنها برخی از روغن های صنعتی را می توان با استفاده از روش بازیافت به طور مجدد استفاده کرد. از انواع روغن های قابل بازیافت می توان به روغن موتور خودرو، روغن صنعتی، روغن کمپرسور، روغن گیربکس، ترانسفورماتور و .. نیز اشاره کرد. از ویژگی و مزایای روغن صنعتی می توان به صرفه جویی در منابع نفتی، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش هزینه ها و کاهش زباله های خطرناک اشاره کرد که در ادامه به طور دقیق تر درباره هر یک از آن ها صحبت خواهیم کرد.
صرفهجویی در منابع نفتی:روغن صنعتی یک منبع قابل بازگشت است که میتواند بارها بازیافت و استفاده شود.
کاهش آلودگی محیط زیست:جلوگیری از رهاسازی روغن مصرفشده در طبیعت، که میتواند منابع آب و خاک را آلوده کند.
کاهش هزینهها:بازیافت روغن هزینه کمتری نسبت به تولید روغن جدید دارد و برای صنایع اقتصادیتر است.
کاهش زبالههای خطرناک:روغنهای مصرفشده در صورت دفع نامناسب به زبالههای خطرناک تبدیل میشوند که بازیافت از این امر جلوگیری میکند.
چالش های مدیریت پسماند روغن صنعتی
مدیریت پسماند صنعتی با بازیافت روغن صنعتی یکی از راهحلهای مؤثر و پایدار برای کاهش اثرات زیستمحیطی صنایع و استفاده بهینه از منابع است. روغنهای صنعتی مصرفشده، به دلیل دارا بودن مواد آلاینده، جزو پسماندهای خطرناک محسوب میشوند و دفع نامناسب آنها میتواند خسارات جبرانناپذیری به محیط زیست وارد کند. بازیافت این روغنها به بهبود مدیریت پسماند و کاهش اثرات منفی کمک میکند. با توجه به تمام مزایای استفاده از بازیافت روانکار ها باید بدانید که چالش های بسیاری را به همراه دارد که در ادامه این بخش لیستی از آن ها را برای شما جمع آوری کرده ایم.
مواد شیمیایی خطرناک:روغنهای صنعتی مصرفشده ممکن است حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطانزا باشند.
کمبود زیرساختهای بازیافت:در بسیاری از مناطق، نبود تجهیزات و فناوریهای پیشرفته مانع از بازیافت مؤثر روغنهای مصرفشده میشود.
هزینههای بالا:جمعآوری، ذخیرهسازی و بازیافت روغن صنعتی هزینهبر است، که باعث میشود بسیاری از صنایع به روشهای دفع نامناسب روی بیاورند.
آلودگی محیط زیست:یک لیتر روغن آلوده میتواند میلیونها لیتر آب را غیرقابل استفاده کند.تخلیه روغن مصرفشده در خاک باعث آلودگی زمین و کاهش کیفیت خاک میشود.
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *