نحوه انبار داری روغن صنعتی ارتباط مستقیمی با حفظ خواص و کیفیت روانکار در طولانی مدت دارد. چرا که شرایط نگهداری نامناسب زمان خراب شدن روغن و از دست رفتن خواص آن را بسیار افزایش خواهد داد. برای  کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های صحیح انبارداری روغن صنعتی در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مختصری درباره انبار داری روغن صنعتی

انبارداری روغن صنعتی به مجموعه‌ای از روش‌ها و اصول نگهداری، حمل، و مدیریت موجودی روغن‌های صنعتی در شرایط استاندارد و ایمن اطلاق می‌شود. هدف از این فرآیند، حفظ کیفیت روغن، جلوگیری از هدررفت یا آسیب به آن، و افزایش ایمنی کارکنان و محیط کار است. روغن‌های صنعتی به دلیل حساسیت به دما، رطوبت، و آلودگی، نیاز به انبارداری اصولی و استاندارد دارند. از مهم ترین اهداف انبار داری روغن صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ایمنی محیط انبار: پس از چیدمان اصولی محصولات یکی از مهم ترین مسائل انبار داری درست و توجه به ایمنی محیط انبار است. در جهت پیشگیری از حوادث احتمالی بسیار مهم است که در ابتدا محصولات را به روش درست انبار کنید تا دچار مشکلاتی از جمله: کاهش خواص فیزیکی، کاهش خواص شیمیایی روغن، پیشگیری از اکسیداسیون نشوند. سپس کسب اطمینان درباره حفظ ایمنی کالا و محیط انبار مهم است. همچنین استفاده بهنیه از موجودی انبار نیز جز وظایف انبار گردان می باشد. مدیریت کار آمد انبار تاثیر بسیاری درباره کسب اطلاعات دقیق محصولات انبار، کنترل ورود و خروج روغنها، استفاده بهینه از موجودی و .. را به همراه دارد.

روش های اصولی و درست انبارداری روغن صنعتی

یکی از مهم ترین نکات در نگهداری روانکار صنعتی استفاده از مکانی مناسب برای انبار کردن روانکار ها است. محیط نگهداری روغن صنعتی باید مسقف و به دور از هر گونه رطوبت باشد. هر چقدر محیط نگهداری روغن صنعتی خشک و دارای دمای کنترل شده باشد روانکار نیز برای مدت طولانی تری خاصیت های خود را حفظ کرده و قابلیت استفاده دارد. از شرایط و قوانین نگهداری روانکار های صنعتی می توان به انبار کردن روغن صنعتی در محیطی خشک و به دور از نور مستقیم خورشید اشاره کرد. همچنین بسیار مهم است که در محیط انبار روانکار صنعتی از سیستم تهویه مناسب در جهت جلوگیری از بخارات مضر استفاده شود. البته باید بدانید که تنها با انبار کردن روانکار ها در محیطی مناسب شرایط نگهداری این محصولات محیا نشده است و بسیار مهم است که به موارد دیگر هم توجه کنید برای مثال ظروف نگهداری روانکار نیز باید از جنس و کیفیت مناسبی برخوردار باشند. بهترین ظروف برای نگهداری این روانکار ها ظرف اولیه آن ها است بدین معنی که هر چقدر از باز کردن درب ظروف روغن تا زمان استفاده جلوگیری کنید تیجه بهتری هم خواهید گرفت. اما به طور کل درب ظروف نگهدارنده روانکار صنعتی باید به خوبی بسته شود تا از ورود رطوبت و گرد و غبار به خوبی جلوگیری کند. در ادامه به طور دقیق تر درباره سایر نکات نگهداری روانکار های صنعتی صحبت خواهیم کرد.

نکات مهم در نگهداری روغن صنعتی

از نکات مهم در نگهداری روغن صنعتی می توان به چیدمان روانکار بر اساس نوع روغن اشاره کرد. ممکن است روانکار ها برای مدت زمان زیادی در انبار باقی بمانند. بنابراین در جهت دسترسی راحت تر به آن ها لازم است روغن صنعتی را بر اساس نوع و کاربرد آن دسته بندی کنید. همانطور که گفته شد محیط مرطوب برای نگهداری روانکار مناسب نیست بنابراین بهتر است برای انبار کردن تعداد بسیاری روانکار از پالت چوبی استفاده کنید در چنین حالتی حتی اگر آب در کف انبار جاری شود هیچ گونه تماس مستقیمی بین روانکار و آب وجود نخواهد داشت. زمانی که قصد چیدمان روانکار ها را بر روی پالت های چوبی دارید باید به این نکه توجه داشته باشید که ارتفاع روغن ها نباید به گونه ای باشد که محصولات سقوط کنند. همچنین رعایت فاصله محصولات با دیوار انبار نیز جز نکات مهمی است که رعایت کردن آن ها طول عمر روانکار های صنعتی را در انبار بسیار افزایش خواهد داد. گاهی نیز ممکن است یک ظرف نگهدارنده روغن دچار نشتی شود بنابراین سرویس دوره ای محصولات انبار شده از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

انبارداری روغن صنعتی

ویژگی و مزایای انبار داری اصولی روغن صنعتی

با استفاده از روش انبارداری روغن صنعتی شاهد افزایش عمر مفید روانکار ها خواهید بود. همچنین هزینه های تعمیرات و نگهداری از تجهیزات صنعتی در صورت استفاده از روانکار های صنعتی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. اگر انبار داری به روش درست و اصولی انجام شود دیگر شاهد بروز آلودگی های زیست محیطی نخواهید بود. چرا که در روش انبار داری اصولی همه چیز طبق استاندارد ها و قوانین برای نگهداری طولانی مدت روانکار ها صورت خواهد گرفت. جالب است بدانید که انبار داری روغن های صنعتی نیاز به مهارت و داشتن اطلاعات کافی درباره روغن های صنعتی دارد. چرا که هر یک از این روغن های صنعتی دارای ویژگی های خاصی هستند و نحوه انبار داری آن ها با یک دیگر ممکن است متفاوت باشد. برای مثال برخی از روانکار ها تمایل بسیاری به جذب رطوبت دارند. یا برای مثال برخی از آن ها در برابر اشعه و نور خورشید بسیار حساس هستند. بنابراین نحوه نگهداری از روغن های صنعتی بسیار مهم و نیاز به کسب اطلاعات کافی دارد.

معرفی سیستم کلی انبار داری روغن صنعتی

محیط مناسب:خشک، خنک، و دارای تهویه مناسب

ظروف استاندارد:نگهداری روغن در بسته‌بندی اصلی و دربسته

ایمنی:استفاده از تجهیزات ایمنی و پیشگیری از خطرات آتش‌سوزی یا نشت

چیدمان اصولی:دسته‌بندی و مرتب‌سازی روغن‌ها بر اساس نوع و تاریخ تولید

مدیریت موجودی:استفاده از سیستم‌هایی مانند FIFO (اولین وارد، اولین خارج)