روانکاری تجهیزات شناور دریایی نقش حیاتی در عملکرد ایمنی استفاده از کشتی، شناور دریایی و .. دارد. از ویژگی های روانکاری تجهیزات دریایی با روغن موتور دریایی می توان به کاهش سایش و فرسایش قطعات متحرک، افزایش کارایی سوخت، کاهش دما و جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی، افزایش ایمنی و .. اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی های روانکاری تجهیزات شناور دریایی در ادامه این مطلب با بررسی ویژگی های استفاده از روغن موتور دریایی همراه ما باشید.
روغن موتور دریایی چیست؟
به نوعی روغن مخصوص برای روانکاری موتور تجهیزات دریایی گفته می شود. بیشتر تجهیزات دریایی که در شرایط سخت مانند: محیط های دریایی، فشار هایی زیاد، دما های بالا، تماس مداوم با آب شور و.. کار می کنند با استفاده از روغن دریایی روانکاری می شوند. از ویژگی های روانکار موتور دریایی می توان به مقاومت بالا در برابر آب شور، محافظت در برابر زنگ زدگی و خوردگی، پایداری در دما های مختلف، کاهش رسوب و آلودگی، قدرت روانکاری بالا و .. اشاره کرد.
معرفی انواع روانکار دریایی
با توجه به تنوع بالای مدل موتور های دریایی، شرایط محیطی و اقلیمی و نوع سوخت مصرفی روانکار های دریایی در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که در این بخش قصد داریم به معرفی آن ها بپردازیم. از انواع روغن دریایی می توان به روغن موتور دیزلی، روغن موتور بنزینی دریایی، روغن موتور دو زمانه، روغن موتور هیبریدی و .. اشاره کرد.
روغن موتور دیزلی: برای روانکاری انواع وسایل نقلیه دریایی می توان از روغن موتور دیزلی استفاده کرد. از ویژگی های روغن موتور دیزلی می توان به مقابله با فشا های زیاد، دما های بالا و شرایط سخت دریایی اشاره کرد.
روغن موتور بنزینی: از ویژگی های روغن موتور بنزینی می توان به پایداری حرارتی بالا، تمیز کنندگی عالی، محافظت بالا در برابر سایش و خوردگی، جلوگیری از تجمع کربن و .. اشاره کرد.
روغن موتور دو زمانه:روغن موتور های دو زمانه ساختار مناسبی برای روانکاری تجهیزات قایق و کشتی ها هستند. ترکیب این روغن ها در موتور های کوچک تر به عملکرد بهینه تر موتور کمک بسیاری می کند.
روغن موتور هیبریدی: این روغن از ترکیب روغن های سنتزی و معدنی تشکیل می شود. ترکیب روغن موتور هیبریدی سبب عملکرد بهینه و عمر طولانی روغن صنعتی می شود.
مزایای روانکاری با روانکار دریایی
مواد سازنده روغن دریایی مقاومت بالایی در برابر تاثیرات مخرب آب شور دارند. روانکاری موتور تجهیزات دریایی با استفاده از این روانکار صنعتی سبب جلوگیری از خرابی آن می شود. تماس مداوم قطعات با آب احتمال زنگ زدگی و خوردگی قطعات را بسیار افزایش می دهد. به دلیل متغیر بودن دمای محیط دریا روانکاری قطعات با استفاده از روانکار با پایداری در دما های مختلف سبب جلوگیری از مشکلات تغییرات دمایی بسیار می شود. روغن موتور دریایی از تشکیل رسوب و آلودگی تا حد بسیاری جلوگیری می کند و سبب تمیز نگه داشتن موتور می شود. قدرت روانکاری بالای روغن دریایی از بروز سایش جلوگیری کرده و طول عمر قطعات را افزایش می دهد. ایر ویژگی های روانکاری با روغن دریایی عبارتند از :
ایمنی و جلوگیری از زنگ زدگی: روانکاری قطعات یک لایه محافظتی بر روی سطح قطعات ایجاد می کند که سبب افزایش مقاومت قطعات در برابر عوامل مختلف می شود. در دریا شرایط کاری قطعات کاملا متفاوت است و از فاکتور های تهدید کننده برای قطعات می توان به شوری آب اشاره کرد. بنابراین برای جلوگیری از تماس قطعات با آب شور بهترین روش استفاده از روانکار دریایی است.
جلوگیری از سایش و خوردگی: عدم روانکاری قطعات متحرک سبب بروز سایش و خوردگی و عملکرد نادرست می شود. بنابراین برای جلوگیری بر خورد قطعات با یک دیگر و ایجا سایش روانکاری آن ها بهترین پیشنهاد می تواند باشد.
کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری: بدون شک استفاده از روانکار مناسب تا حد بسیاری مشکلاتی از جمله: سایش، خوردگی، زنگ زدگی، نشت روغن و.. جلوگیری می کند. بنابراین به جای پرداخت هزینه های سنگین در خصوص تعمیر و نگهداری از قطعات بهترین پیشنهاد برای شما استفاده از روانکار های مناسب تجهیزات دریایی است.
فاکتور های مهم در خرید روغن دریایی
در انتخاب روغن موتور دریایی توجه به نکات مهم و خواص روغن بسیار اهمیت دارد. برای مثال روانکاری موتور های دیزلی دریایی با استفاده از روغن های مقاوم در برابر فشار های بالا استفاده می شود. همچنین باید بدانید که موتور های بنزینی نیاز به روغن با ویسکوزیته های کمتری دارند. در انتخاب روانکار توجه به میزان ویسکوزیته بسیار اهمیت دارد برای مثال اگر قصد روانکاری قطعات در شرایط دمایی پایین را دارید بهتر است از روغن با ویسکوزیته پایین استفاده کنید. اما در صورتی که شرایط دمایی بالا است انتخاب روانکار با ویسکوزیته بالا بسیار اهمیت دارد چرا که در دمای بالا روغن صنعتی با ویسکوزیته پایین خواص خود را از دست خواهد داد. برخی از روانکار های چند درجه ای و مناسب برای روانکاری قطعات در شرایط دمایی متغیر هستند. انتخاب روغن با ترکیب مواد افزودنی سبب افزایش کیفیت روغن می شود. روغن دریایی معمولا دارای افزودنی و خواص مناسب با شرایط قطعات شناور دریا است. از افزودنی های موجود در روغن دریایی با کیفیت می توان به بازدارنده های اکسیداسیون، مواد ضدفرسایش، پاککنندهها و ضد کفها اشاره کرد. سایر فاکتور های مهم در خرید روغن دریایی عبارتند از :
سازگاری با سیستم آلاینده ها: برخی از روانکار ها با توجه به استاندارد های زیست محیطی خاص طراحی می شوند که سبب جلوگیری از تاثیر منفی و مخرب بر روی محیط زیست می شود.
برند روغن: خرید روغن دریایی از برند معتبر تاثیر بسیاری بر افزایش طول عمر موتور، عملکرد بهینه، کاهش هزینه های نگهداری و .. می گذارد. خرید از برند های معتبر و شناخته شده نشان دهنده کیفیت و عملکرد عالی روانکار می باشد. روغنهای موتور دریایی از برندهای معتبر دارای ترکیبات خاصی هستند که از موتور در برابر خوردگی، فرسایش، رسوبات و اکسیداسیون محافظت میکنند. این ویژگیها به ویژه در شرایط سخت محیطی و کار در دریا اهمیت زیادی دارند و عمر موتور را افزایش میدهند.
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *