برای روانکاری دستگاه های مختلف کمپرسور از جمله دستگاه کمپرسور هوا و گاز از روغن کمپرسور در برند های معتبر از جمله موبیل و شل برای افزایش طول عمر استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع روانکار کمپرسور و نکات مهم خرید آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

روغن کمپرسور چیست؟

قطعات داخلی کمپرسور هوا، گاز و کمپرسور برودتی (سرمایشی) نیاز به روانکاری با استفاده از روغن صنعتی دارند. روانکاری قطعات داخلی کمپرسور با استفاده از روانکار کمپرسور به خنک کاری و آب بندی و افزایش توان قطعات در فشار و دمای بالا کمک بسیاری می کند. از وظایف اصلی این روانکار می توان به روانکاری قطعات متحرک، خنک کاری، آب بندی، محافظت در برابر خوردگی، کاهش نویز و لرزش نیز اشاره کرد. از انواع روغن کمپرسور می توان به روانکار کمپرسور معدنی بر پایه نفت خام، روغن سنتتیک بر پایه مواد شیمیایی با مقاومت بالاتر در برابر دما و فشار بالا و روغن کمپرسور نیمه سنتتیک اشاره کرد. اگر به دنبال روانکار کمپرسور با ترکیبی از ویژگی های روانکار کمپرسور معدنی و سنتتیک هستید بهترین گزینه برای شما خرید روغن نیمه سنتتیک است. البته برای تجربه کیفیت و عملکرد مناسب بهتر است توجه زیادی به نوع دستگاه کمپرسور به دستور سازنده داشته باشید. 

معرفی انواع روغن کمپرسور

در جهت افزایش طول عمر دستگاه کمپرسور از روانکار مناسب آن استفاده می شود. از ویژگی های روانکاری دستگاه کمپرسور با استفاده از روانکار کمپرسور می توان به کنترل دما در کمپرسور با دمای پایین (کمپرسور برودتی)، بهبود عملکرد دستگاه کمپرسور، کاهش اصطکاک قطعات متحرک، افزایش طول عمر، خنک کاری کمپرسور و.. اشاره کرد. 

کمپرسور هوا: روغن کمپرسور هوا، یکی از انواع روانکار های تخصصی است که برای کمپرسور های هوا طراحی شده است. با روانکاری دستگاه کمپرسور هوا دیگر با بروز مشکلاتی از جمله: سایش قطعات داخلی، بروز خوردگی، اصطکاک، کاهش دما و انتقال حرارت، جلوگیری از زنگ زدگی، کاهش تشکیل رسوب و .. رو به رو نخواهید شد.

روانکار کمپرسور گاز: برای افزایش طول عمر کمپرسور گازی از روانکار کمپرسور گاز استفاده می شود. روانکار کمپرسور گاز به کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک، جذب و انتقال حرارت برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد کمک بسیاری می کند. روانکاری دستگاه کمپرسور سبب کاهش نیروی دستگاه برای عملکرد بهتر می شود. روغن کمپرسور گاز مناسب از فرسودگی زودهنگام قطعات جلوگیری کرده و هزینه تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد.

روانکار کمپرسور سرمایشی: روغن‌های کمپرسور باید توانایی مقاومت در برابر رطوبت و آب را داشته باشند، چرا که حضور رطوبت در سیستم‌های سرمایشی می‌تواند باعث ایجاد اسیدهای مضر و آسیب به کمپرسور شود. همچنین جذب گرمای اضافی ایجاد شده از عملکرد دستگاه از ویژگی های یک روانکار کمپرسور سرمایشی با کیفیت است. روغن کمپرسور سرمایشی تبرید به طور انحصاری برای روانکاری یخچال‌ها، چیلرها، کولرهای گازی و سردخانه‌ها، طراحی شده است.

روانکار کمپرسور جایگاه CNG: دستگاه کمپرسور جایگاه CNG برای فشرده سازی گاز طبیعی CNG در جایگاه های مخصوص استفاده می شود. در فرایند فشرده سازی گاز طبیعی CNG فشار و دما بسیار بالا است.  روانکار کمپرسور جایگاه CNG باید از پایداری حرارتی بالایی برخوردار باشد تا تغییر شکل ندهد. از ویژگی های مهم روغن کمپرسور جایگاه CNG می توان به خاصیت ضد زنگ زدگی و ضد اکسیداسیون اشاره کرد. روانکار کمپرسور جایگاه CNG در دو نوع پایه معدنی و سنتتیک در بازار موجود است که وابسته به دستورات سازنده دستگاه می توانید یک نمونه را انتخاب کنید. 

 

نکات مهم در خرید روانکار کمپرسور

قطعات کمپرسور در شرایط دمایی و فشار بالایی کار می کنند بنابراین هر دستگاه کمپرسور به روانکار کمپرسور خاص خود نیاز دارد. برای این منظور ابتدا باید بدانید که دستگاه کمپرسوری که قصد روانکاری آن را دارید از چه نوعی است. به طور کلی دستگاه کمپرسور در چند مدل پیستونی، اسکرو، روتاری و .. تولید شده است. برای مثال دستگاه کمپرسور پیستونی به روغن با ویسکوزیته بالا نیاز دارد. بنابراین باید بدانید که روانکار کمپرسور بر پایه معدنی مناسب برای کاربرد های سبک و دمای پایین است و در صورت استفاده از آن لازم است مرتب به روانکاری قطعات بپردازید. از نکات مهم در خرید روغن کمپرسور توجه به میزان ویسکوزیته آن است. چرا که هر چقدر میزان گرانروی روغن کمپرسور بیشتر باشد طول عمر آن بالاتر است. اما باید بدانید که در انتخاب روغن برای دستگاه کمپرسور دستورات سازنده بسیار اهمیت دارد چرا که اگر روغن با میزان ویسکوزیته نا مناسب را انتخاب کنید احتمال افزایش سایش، نشت روغن و .. وجود خواهد داشت.

معرفی بهترین برند های روانکار کمپرسور

در بازار روغن کمپرسور برند های بسیاری وجود دارند که برای تجربه کیفیت و عملکرد بالا بهتر است به سراغ برند های معروف و معتبر بروید. از برند های معتبر جهانی در زمینه تولید روانکار کمپرسور می توان به روانکار کمپرسور موبیل اشاره کرد. روغن‌های کمپرسور شل به دلیل محافظت عالی از دستگاه و کاهش سایش، در صنایع مختلف محبوب هستند.

روانکار کمپرسور شل (Shell): شل نیز یکی از برندهای معتبر جهانی است که روغن‌های کمپرسور با کیفیت بالا تولید می‌کند. روغن‌های کمپرسور شل به دلیل محافظت عالی از دستگاه و کاهش سایش، در صنایع مختلف مورد محبوبیت قرار گرفته است. روانکار کمپرسور در برند شل با کاهش اصطکاک در قطعات کمپرسور، موجب بهبود کارایی و کاهش مصرف انرژی می‌شوند. این ویژگی برای صنایع بزرگ و کمپرسورهای سنگین که به انرژی زیادی نیاز دارند، بسیار مهم است.

روانکار کمپرسور موبیل (Mobil): مهم ترین ویژگی روانکار کمپرسور موبیل خاصیت ضد سایش آن است. در تولید روانکار کمپرسور موبیل از فرمولاسیون پیشرفته ایی استفاده کرده اند که سبب عملکرد بهینه روانکار در شرایط دشوار دمایی شده است. روغن‌های کمپرسور موبیل معمولاً ویژگی‌هایی دارند که به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند، مانند قابلیت تخریب زیستی در برخی محصولات. این ویژگی‌ها برای صنایعی که به مسائل محیط‌زیستی حساس هستند، بسیار حائز اهمیت است. برای روانکاری کمپرسور های تحت فشار  یا در دما های متغیر از روانکار کمپرسور موبیل استفاده می کنند.

تفاوت روانکار کمپرسور با روغن کمپرسور برودتی

روغن کمپرسور سرمایشی به طور انحصاری برای روانکاری دستگاه کمپرسور سرمایشی طراحی شده است. از روانکار کمپرسور نمی توان در شرایط کاری خاص مانند: دمای پایین، دمای بالا، زمان عملکرد طولانی استفاده کرد. چرا که خاصیت خود را از دست داده و سبب کاهش کارایی دستگاه کمپرسور می شود. روانکاری دستگاه کمپرسور با استفاده از روانکار کمپرسور برودتی سبب جلوگیری از بروز رسوب روغن و آسیب به قطعات می شود. ویسکوزیته روغن باید به گونه‌ای باشد که در دماهای مختلف عملکرد بهینه داشته باشد. در دماهای پایین، روغن باید خیلی غلیظ شود و در دماهای بالا نیز نباید بیش از حد رقیق شود. ویسکوزیته مناسب باعث می‌شود روغن به‌طور یکنواخت به قطعات کمپرسور برسد و از آسیب به آن ها جلوگیری کند. سایر دلایل استفاده از روانکار کمپرسور برودتی شامل: جلوگیری از ایجاد کف و کاهش کارایی کمپرسور، کاهش رطوبت و.. اشاره کرد.