گریس یک ماده نیمه جامد و ژلاتینی است که در انواع مختلفی ساخته شده است. گریس به دو دسته کلی نسوز و معمولی تقسیم می‌شود. اگر قصد خرید گریس را دارید باید بدانید که آن را برای چه تجهیزاتی خریداری می‌کنید. بنابراین یکی از مسائلی که می‌تواند در خرید گریس مناسب به شما کمک کند توجه به ماشین آلاتی است که به گریس احتیاج دارند. در ادامه بیشتر درباره انواع گریس و تفاوت های آن‌ها صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 بررسی تفاوت گریس نسوز و معمولی

گریس نسوز یک نوع گریس حرارتی است که در حرارت های بالا کاربرد دارد. مهم‌ ترین و بیشترین تفاوتی که گریس نسوز و گریس معمولی دارد از نظر میزان پایداری حرارتی روانکار نیز می‌باشد. بنابراین انتخاب گریس مناسب با تجهیزات اهمیت بسیار بالایی دارد. فرض کنید یک بلبرینگ نیاز به روانکاری دارد برای این قطعه ابتدا باید به شرایط کاری بلبرینگ و نوع آن توجه کنید. سپس نوبت به انتخاب نوع گریس مناسب برای آن خواهد رسید. برای درک بهتر این مطلب در ادامه به معرفی انواع گریس می‌پردازیم.

معرفی انواع گریس مناسب برای بلبرینگ

وظیفه بلبرینگ محافظت از دستگاه در برابر فشار های زیاد و ضربه ای است. برخی از فشار و ضربه ها باعث می‌شوند که آسیب های جدی به دستگاه شما وارد شود که بلبرینگ از آن‌ها جلوگیری می‌کند. برای عملکرد بهتر بلبرینگ نیاز است که هر چند وقت یکبار آن را روانکاری کنیم. برای روانکاری بلبرینگ می توان از انواع گریس های صنعتی استفاده کرد.

معرفی انواع گریس مناسب روانکاری بلبرینگ

گریس معمولی: برای ساخت گریس معمولی از روغن معدنی یا گیاهی استفاده می کنند. گریس‌های معمولی مناسب برای دماهای بالا و حرارت نیستند چرا که استاندارد های لازم برای قرار گرفتن در دماهای بالا را ندارند. بنابراین برای کاربرد های معمولی از گریس معمولی استفاده می‌شود.

گریس آلومینیوم: از گریس آلومینیوم در صنایع غذایی استفاده می‌شود. این گریس از نوع نسوز است و خاصیت ضد اکسیداسیون دارد. از دیگر ویژگی‌های گریس آلومینیوم می‌توان به خاصیت ضد زنگ، ضد خوردگي، مقاومت بالا در برابر آب اشاره کرد. همچنین گریس آلومینیوم در صنایع فولاد، کشاورزی، خودروسازی کاربرد دارد.

گریس پلی اوره : عملکرد عالی در برابر فشار‌های مکانیکی، خوردگی و برخورد با آب دارد. بنابراین کاملا مناسب محافظت از بلبرینگ می باشد. از گریس پلی اوره در موتور های الکتریکی و بعضی از صنایع فولاد استفاده می‌کنند. گریس پلی اوره در دسته بندی گریس نسوز قرار می‌گیرد. بنابراین در دما های بالا بسیار مناسب عمل می‌کند.

گریس کلسیم: یکی از گریس های نسوز و مقاوم در برابر حرارت بالا است که عملکردی چند منظوره دارد. از مزایای گریس کلسیم مقاومت بالای آن در برابر آب و پایداری مکانیکی بالا است. اگر قصد استفاده از گریس کلسیم در دماهای پایین را دارید مصارف عمومی، دریایی و کشاورزی کاملا مناسب هستند.

گریس سدیم: یکی از روانکار‌های غیر ذوب که خاصیت چسبندگی عالی دارد گریس سدیم می باشد. گریس سدیم از ترکیب روغن پایه ساخته شده است. نقطه ریزش در گریس سدیم بالا است و از آن برای روانکاری بلبرینگ استفاده می‌شود. همچنین برای یاتاقان و دنده از گریس سدیم نیز استفاده می شود.

گریس بنتونیت: گریس بنتونیت مبتنی بر خاک رس است و استحکام مکانیکی بالایی در برابر حرارت و ساییدگی دارد. از خواص منحصر به فرد گریس بنتونیت می‌توان به ضد آب بودن آن اشاره کرد. همچنین از گریس بنتونیت در صنایع ساخت و ساز، معدن و فولاد کاربرد بسیاری دارد.

گریس لیتیوم بهترین نوع گریس بلبرینگ

یکی دیگر از انواع گریس‌های نسوز لیتیوم نام دارد. از گریس لیتیوم برای روانکاری یاتاقان و بلبرینگ استفاده می‌کنند. جالب است بدانید یکی از بهترین نوع گریس برای روانکاری بلبرینگ  گریس های بر پایه لیتیوم هستند. از مزایای گریس های پایه لیتیوم استفاده از آن ها حتی در دور بالا نیز می باشد. از مزایای گریس لیتیوم می توان به مقاومت در برابر ساییدگی، شکستگی، خوردگی، اکسیداسیون اشاره کرد.

روش های تشخیص گریس نسوز

 همانطور که تا کنون متوجه شده اید تفاوت اصلی گریس معمولی و نسوز در مورد میزان مقاومت آن ها در حرارت های بالا است. همچنین گریس نسوز به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت های بالا در صنایع مختلفی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر برای شما سوال پیش آمده که چگونه باید گریس نسوز را از معمولی تشخیص دهیم باید بگوییم که در بخش روش های آن را بررسی خواهیم کرد. یکی از راه های تشخیص گریس نسوز استفاده از دیتاشیت گریس نیز می‌باشد. برای تست عملی گریس نسوز باید از تست آن در دما های مختلف استفاده کنید. به طور کلی از گریس نسوز در دمای حرارتی بالا بین 120 تا 150 درجه سانتی گراد استفاده می‌شود. اگر دمای حرارتی که در نظر دارید بیشتر است دیگر از گریس نسوز معمولی نمی‌توانید استفاده کنید. بنابراین باید به دنبال گریس نسوز خارجی با درجه حرارت بالاتر باشید. اگر قصد خرید گریس با کیفیت و اصل را دارید پیشنهاد ما به شما مراجعه به سایت معتبر روانکار ماهان است. روانکار ماهان در زمینه انواع روانکار صنعتی فعالیت می کند و بهترین ها را در اختیار شما قرار خواهد داد.